Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐ŸŽ–๏ธ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

Alle kachels

U wilt een nieuwe kachel kopen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Zoals hierboven te zien is leveren wij een breed aanbod van verschillende soorten kachels. We hebben alle elektronische kachels, ventilatorkachels, keramische kachels en infrarood kachels bij elkaar geplaatst, zodat er gemakkelijk een keuze te maken is uit ons grote assortiment. Voor het gemak leggen we hieronder uit op welke manier deze verschillende soorten verwarming zich onderscheiden.

Bekijk de populairste kachels van dit moment

Eigenschappen van de elektrische kachel

Het handige aan de elektrische kachel is dat deze direct op de netstroom aan te sluiten is. Wanneer deze een snoer heeft kan deze snel op iedere plek neergezet worden, zonder dat deze vast gemonteerd hoeft te worden. Deze kachels of radiatoren zijn geschikt voor uiteenlopende ruimtes, zoals de caravan, schuur, woonkamer of studeerkamer. Let dus goed op het verwarmingsbereik en het vermogen van de elektrische kachel, zodat u zeker weet dat deze toegepast kan worden in de ruimte die u voor ogen heeft.

De ventilatorkachel voor warme en frisse lucht

Als u wilt dat de warmte zich snel in uw kamer verspreid, dan is een ventilatorkachel hetgeen dat u zoekt. De ventilator zorgt er namelijk voor dat de warmte van het verwarmingselement verplaatst wordt. In sommige gevallen is een kachel met ventilator ook te gebruiken als koudeluchtventilator. Dit betekent dat deze niet alleen tijdens koude weersomstandigheden te gebruiken is, maar ook de nodige verkoeling biedt in de lente en zomer.

Een veilige en energiezuinige keramische kachel kopen?

Het voordeel van de keramische kachel is dat deze energiezuinig en veilig is. Dit betekent dat u niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook op de energiekosten bespaart. Bovendien hebben dit soort kachels vaak een compact formaat, wat betekent dat ze gemakkelijk verplaatst of opgeborgen kunnen worden. Dankzij de stralingswarmte kunnen stofdeeltjes niet verbranden op het verwarmingselement en worden de luchtwegen niet belast door vervuilde lucht. Deze is dan ook zeer geschikt voor kinderen.

De infraroodkachel warmt de ruimte snel op

Net als de ventilator kachel is de infraroodkachel zeer geschikt om snel een kleine ruimte te verwarmen. Dit betekent dat de centrale verwarming niet ingeschakeld hoeft te worden en energie bespaard wordt. Als kamers voor langere tijd verwarmd dienen te worden, dan is de infrarood kachel echter een dure oplossing en kunt u beter kiezen voor een accumulatiekachel. Tevens zijn dit soort kachels gemakkelijk te verplaatsen – omdat deze veelal klein en draagbaar zijn – tenzij deze aan de wand bevestigd wordt.

Het vermogen van een kachel

Nu weet u welke verschillende soorten kachels er beschikbaar zijn. Maar hoe kiest u nu de kachel met het juiste vermogen voor de ruimte die u wilt verwarmen? Het vermogen van een kachel wordt weergegeven in watt (W). Bij sommige kachels staat aangegeven hoeveel vierkante of kubieke meter deze kunnen verwarmen, maar het is goed om te weten dat deze berekening uit gaat van een goede isolatie. Wanneer uw huis of de ruimte die u wilt verwarmen minder goed geรฏsoleerd is, heeft u een sterkere kachel nodig. Hoeveel watt u dan precies nodig heeft? Dat kunt u op een simpele manier berekenen.

Hoeveel watt heb ik nodig?

Om een aangename temperatuur van zo’n 18 graden Celsius te bereiken, heeft u 70 watt per kubieke meter nodig. Wilt u een graad warmer of kouder? Voor een graad meer heeft u nog 5% extra watt nodig, voor een graad minder heeft u ook weer 5% minder watt nodig. Daarnaast dient u rekening te houden met de bouw en isolatie van uw woning. Heeft u een (half-)vrijstaand huis, dan moet u rekenen op nog 10% extra vermogen. Een slecht geรฏsoleerde woning vraagt om nog eens 15% extra kracht.

Voorbeeld: heeft u een vrijstaand huis van 120 kubieke meter en wilt u dit huis tot 20 graden verwarmen?


– 120 ร— 70 watt = 8400 watt
– 20 graden staat voor 2 ร— 5% = 10% extra vermogen
– Een vrijstaand huis betekent nog eens 15% extra vermogen
– Voor deze woning heeft u dus รฉรฉn of meerdere kachels nodig van in totaal ruim 10.000 watt!

๐Ÿ”ฅ Kachel-expert.nl
Logo